Hledat

JAN HRUBÝ & KUKULÍN

Legendární kapela, jejíž tvorba je inspirována skotskou a irskou tradiční hudbou, ale taky folklórem Balkánu, hudbou barokní i rockovou a v neposlední řadě fantazijním světem J.R.R.Tolkiena.

JAN HRUBÝ & KUKULÍN - Koncerty:

AKCE POTVRZENÉ KE DNI 14.6.2020
 
4.7.2020, Jan Hrubý & Ruda Hálek, Krásetín, Restaurace U Kuchařů, 18:00 hod.
 
27.8.2020, Jan Hrubý & KUKULÍN, Vyškov, Masarykovo náměstí, 17:30 hod.
 
7.11.2020, Jan Hrubý & KUKULÍN, Přerov, klub Teplo, Horní náměstí 9
14.11.2020, Jan Hrubý & KUKULÍN, Lysá nad Labem, kino

 

POSLECHNĚTE SI :-):

Záznam koncertu tria Jesse Ballard & Jan Hrubý & Joe Kučera ve studiu Českého rozhlasu v Olomouci:

https://www.youtube.com/watch?v=uJcnRsrVmvo

 

Záznam koncertu Jan Hrubý 70, Praha Palác Akropolis, 13.11.2018:

https://www.youtube.com/watch?v=XojYFoDziRg

 

JAN HRUBÝ - další projekty

AKCE POTVRZENÉ KE DNI 4.5.2020 - postupně bude upřesněno

2.6.2020, Praha, Malostranská beseda, Malostranské náměstí 35/21,19:00 hod.

trio Jan Hrubý & Ondřej Fencl & Sean Barry
https://www.malostranska-beseda.cz/club/program
 
3.6.2020, ONLINE KONCERT, 19:00 hod.
trio Jan Hrubý & Ondřej Fencl & Sean Barry
https://www.facebook.com/CentrumSocialnichSluzebTloskov/
 
13.6.2020, Broumov, klub Eden, Žižkova 49, 20:00 hod.
duo Vladimír Merta & Jan Hrubý 
https://www.facebook.com/KlubEden/
 
20.6.2020, Hluboká nad Vltavou, Zámecká jízdárna Alšovy jihočeské galerie, vernisáž výstavy Tomáše Císařovského,15:00 hod.
trio Vladimír Merta & Jan Hrubý & Ondřej Fencl
https://www.ajg.cz/probihajici-vystavy/tomas-cisarovsky-kazdy-den-odvahu.html
 
21.6.2020, Dobřichovice, zámek Dobřichovice, 19:30 hod.
trio Jan Hrubý & Ondřej Fencl & Sean Barry
https://www.dobrichovice.cz/kultura-volny-cas/kultura/kultura-v-dobrichovicich/koncert-jan-hruby-sean-barry-ondrej-fencl-805_365cs.htmlLuboš Andršt
 
24.6.2020, Teplice, klub Knak, Rooseveltovo náměstí 3, live&stream, 20:00 hod.
trio Jan Hrubý & Ondřej Fencl & Sean Barry
https://www.facebook.com/events/582558272383530/
 
25.6.2020, Jablonec nad Nisou, Eurocentrum - letní scéna, Jiráskova 9, 19:00 hod.
trio Jan Hrubý & Ondřej Fencl & Sean Barry
https://www.ejbc.cz/akce-koncerty-besedy/#1589364977365-57460b6d-3569
 
26.6.2020, Valašské Meziříčí, Areál zámku Žerotínů, festival Valašský špalíček, 16:00 hod.
Emil Viklický & Luboš Andršt & Jan Hrubý j.h. - 40 let alba Capricornus
http://www.valasskyspalicek.kzvalmez.cz/udalost/3118-valassky-spalicek-2020/
 
26.6.2020, Valašské Meziříčí, Areál zámku Žerotínů, festival Valašský špalíček, 19:00 hod.
trio Michal Prokop & Luboš Andršt & Jan Hrubý
https://www.facebook.com/valasskyspalicek/
 
11.7.2020, Chotěmice, vesnický klub V.Koubka, 20:00 Hod. 
trio Vladimír Merta & Jan Hrubý & Ondřej Fencl
http://www.vaclavkoubek.cz/vesnicky-hudebni-klub-chotemice
 
27.7.2020, Telč, Prázdniny v Telči, nádvoří Telčského zámku, 19:30 hod.
trio Michal Prokop & Luboš Andršt & Jan Hrubý
http://www.prazdninyvtelci.cz/program
 
5.8.2020, Plzeň, Zach's Pub, Palackého nám. 2
trio Michal Prokop & Luboš Andršt & Jan Hrubý
 
29.8.2020, Dobřichovice, Vinařské slavnosti, 14:00 hod.
trio Vladimír Merta & Jan Hrubý & Ondřej Fencl
 
4.9.2020, Říčany u Brna
trio Vladimír Merta & Jan Hrubý & Ondřej Fencl
 
9.9.2020, Plzeň, festival Kytara
trio Vladimír Merta & Jan Hrubý & Ondřej Fencl
 
15.9.2020, Kolín, divadlo
trio Jan Hrubý & Ondřej Fencl & Sean Barry
 
27.9.2020, Libyne u Lubence, kostel sv. Jilji, 16:00 hod.
trio Vladimír Merta & Jan Hrubý & Ondřej Fencl
 
4.10.2020, Svojšín, kaple, 14:00 hod.
trio Vladimír Merta & Jan Hrubý & Ondřej Fencl
 
12.10.2020, Prachatice, divadlo
trio Vladimír Merta & Jan Hrubý & Ondřej Fencl + Vlasta Redl a band
 
17.10.2020, Dačice, Pod betonem
trio Vladimír Merta & Jan Hrubý & Ondřej Fencl
 
18.10.2020, Bratislava, Devin, KD
trio Vladimír Merta & Jan Hrubý & Ondřej Fencl
 
19.10.2020, Rožnov pod Radhoštěm, klub Vrátnice
trio Vladimír Merta & Jan Hrubý & Ondřej Fencl
 
15.11.2020, Strunkovice nad Blanicí, sál kina
trio Jan Hrubý & Ondřej Fencl & Sean Barry
 
20.1.2021, Praha, divadlo Archa, VLÁĎA MERTA "75"
trio Vladimír Merta & Jan Hrubý & Ondřej Fencl
 
1.2.2021, Sezimovo Ústí, KD
trio Vladimír Merta & Jan Hrubý & Ondřej Fencl
 
24.3.2021, Čelákovice, KD
trio Vladimír Merta & Jan Hrubý & Ondřej Fencl + Ivan Hlas trio
 
1.5.2021, Litvínov, zámecký park, 16:00 hod.
trio Vladimír Merta & Jan Hrubý & Ondřej Fencl + Hromosvod
 
 
 
 
 
 

Koncerty Framus Five:

http://www.michalprokop.cz/

 

 

Jan Hrubý  

Legendární rockový houslista se narodil 3. prosince  1948 v Praze a vyrůstal v Dobřichovicích. Hrát na housle se začal učit jako desetiletý kluk a samozřejmě více ho bavil třeba hokej na zamrzlé řece než cvičení na housle. Naštěstí vydržel a po ukončení devítiletky v roce 1964 nastoupil na pražskou konzervatoř. První oficiální koncerty hrál se skupinou Reciprocity od roku 1969, ale profesionálním hudebníkem se stal až v roce 1974, kdy přijal od Vladimíra Mišíka nabídku vést jako kapelník    ETC…. Po zákazu vystupování pro Mišíka v roce 1982 Jan Hrubý ETC… rozpustil a postupně prošel a zanechal své nesmazatelné stopy v kapelách Blues Band Luboše Andršta, Framus Five Michala Prokopa, v obnoveném ETC…, Čundergroundu a od roku 1987 znovu hraje ve Framus Five. V devadesátých letech vystupoval v Británii s kapelou Marango a s Rudou Hálkem jako Electric Folk Duo from Bohemia. V průběhu let spolupracoval s celou řadou dalších hudebníků (Jiří Schelinger, Dagmar Andrtová-Voňková, Jazz Q, Marsyas, C&K Vocal, Country Beat Jiřího Brabce, Jan Spálený, Zuzana Homolová, Hana Hegerová, Jaroslav Hutka), je spoluatorem hudby k večerníčkům (s Petrem Skoumalem Včelí medvídci, Jája a Pája, Malá čarodějnice, Zvířátka pana Krbce), skládá hudbu k filmům (Císař a tambor, Nevěsta pro Paddyho). V současné době ho můžete slyšet také v akustickém triu „Michal Prokop, Luboš Andršt, Jan Hrubý“, v dalším triu "Vladimír Merta, Jan Hrubý, Ondřej Fencl", nebo ve „výběrovém“ uskupení Super Group (s Michalem Pavlíčkem, Kamilem Střihavkou, Milošem Meierem, Vladimírem „Gumou“ Kulhánkem a Romanem Dragounem).

V roce 1992 vydal první sólové CD „Jan Hrubý a přátelé - Cesta na severozápad“, na kterém se již odíleli současní členové skupiny Kukulín - Jan Kolář a Rudolf Hálek. Skladby druhého a třetího alba (Arthur´s Stone a Burning Rose) otextoval a nazpíval velšský hudebník Peter Mustill a od roku 2014 s kapelou často vystupuje anglický harfenista a zpěvák Sean Barry.

Rudolf Hálekakordeon, klávesy, zpěv. Pochází z Domažlicka a s Janem Hrubým hraje přibližně od roku 1988, kdy se „našli“ na Babyloně u Domažlic v hospodě „Na Sauně“. První oficiální koncerty spolu absolvovali začátkem devadesátých let v Anglii, v Německu a ve Francii jako Electric Folk Duo from Bohemia. V českých klubech začali vystupovat jako kapela KUKULÍN  až po vydání prvního CD Cesta na severozápad.

Jan Kolář – hoboj, klávesy, zpěv. Narodil se 25.4.1960 v Pardubicích. Absolvoval HAMU v oboru hry na hoboj. Už v roce 1977 ho Jan Hrubý bral jako „bedňáka“ na koncerty ETC…, kde si pak s kapelou zahrál na pódiu na hoboj skladby Variace na renesanční téma a Sochy. Od roku 1993 spolupracoval s režisérem Jiřím Chlumským jako autor hudby k filmům Stůj nebo se netrefím (1997), Pán Hradu (1999), O svatební krajce(2003) a seriálům Hop nebo trop (2004), Eden (2005). V roce 2014 spolupracoval jako aranžér na hudbě J. Chlumeckého k filmům Fotograf a Vybíjená.
Jako člen Českého národního symfonického orchestru (ČNSO) se v roce 2011 sešel v Bratislavě na jednom pódiu se Stingem a v roce 2015 se s tímto orchestrem podílel na natáčení hudby Ennia Morriconeho k filmu  8 hrozných režiséra Q.Tarantina. V témže roce pracoval jako spoluautor s D. Miňovským na hudbě a hudebním aranžmá pohádky Řachanda.  V osmdesátých letech byl členem kapely ZOO, ale taky Pražského komorního orchestru, v devadesátých letech vystupoval s Big Heads Michala Pavlíčka a v orchestru Virtuosi di Praga. V současnosti je členem Českého národního symfonického orchestru a kapel Framus Five Michala Prokopa a Kukulín Jana Hrubého.

Sean Barry   (GB) - keltská harfa, zpěv, člen tria Lenky Filipové.

Sean pochází z Anglického Newcastlu, kde žil až do svých devatenácti let. S harfou se poprvé setkal ve svých devíti letech. Díky svému hudebnímu sluchu byl schopen zahrát vše, co slyšel. V deseti letech nahrál své první album. Následovala četná vystoupení s rodnou kapelou "USHNA" a Sean se brzy stal, pro svůj osobitý styl a originální způsob improvizace, vyhledávaným umělcem. Hodně cestoval a Česká republika mu učarovala natolik, že se rozhodl tady zůstat.

Stal se pět let za sebou mistrem Velké Británie v hraní na keltskou harfu a za svůj talent si vysloužil několik dalších cen, jako například BBC National music festival in London a mnoho dalších. Sean je mezinárodně uznávaný muzikant s přirozenou schopností vnímat a reprodukovat hudbu na všech úrovních. Hraje sólo, duo, jako doprovodný muzikant a také skládá svou hudbu.

                                                                                              Zdroj:   http://www.seanbarry.cz/

Kukulínirský lidový hrdina známý z básně Karla Havlíčka Borovského. Mladý holič Kukulín,  našeptal do staré vrby tajemství krále Lávry o jeho fyzické zvláštnosti. Vrba ho pak vyzradila světu skrz basový kolíček a všem, včetně samotného krále, se ulevilo, že tajemství ztratilo svou moc.

Ale taky Cúchulainn, postava irské mytologie, král hrdinů a velký válečník, který se po smrtelném zranění v boji připoutal ke skále opaskem tak, aby zemřel ve stoje a čelem k nepříteli.

Nebo taky Kukulín – rys sledovaný v rámci monitoringu česko-bavorsko-rakouské populace rysa ostrovida pojmenovaný podle kapely, z jejíž hudby proudí očistná atmosféra univerzálního propojení a harmonie s přírodou kolem nás.  

Kukulín_.JPG
Jan Hrubý.JPG
Jan Kolář.JPG
Ruda Hálek.JPG
Sean Barry.jpg
Kukulin__.jpg

Foto: Jirka Schönbek, Jan Bednář, Veronika Patzelová a Hana Bednářová

Diskografie 

  • Cesta na severozápad1992, Jan Hrubý a přátelé
  • Arthur´s Stone1993, Jan Hrubý, Peter Mustill a Kukulín
  • Burning Rose1994, Jan Hrubý, Peter Mustill a Kukulín
  • Černý ovce1997, Jan Hrubý, Michal ProkopPetr Skoumal a Peter Mustill
  • Středozem1998, Jan Hrubý a Kukulín
  • The Best of…2000, Jan Hrubý a Kukulín
  • Stará vlna (Pastorální svita)2000, Jan Hrubý
  • Cesty…2001, Jan Hrubý
  • Mezidobí2002, Jan Hrubý, Josef Klíma, Jana Lewitová, Vladimír Mišík, Michal Prokop
  • Silmarillion2003, Jan Hrubý a Kukulín
  • Unplugged - Live2005Michal ProkopLuboš Andršt a Jan Hrubý
  • The Habit Of Perfection2006Maria Hoffman a Jan Hrubý
  • Včerejší vydání, 2010, Vladimír Merta a Jan Hrubý
  • Společné světy, 2014, Jan Hrubý a Sean Barry
  • 7, 2015, Jan Hrubý a Kukulín
  • Příběhy v čase, 2017, Jan Hrubý
  • V rozpitých barvách, 2017, Radim Hladík, Jaroslav Hutka, Jan Hrubý, Petr Přibyl
  • S nebem to mám dobý, 2017, Vladimír Mišík, Radim Hladík a Jan Hrubý
  • Cesty na severozápad, (3CD - Cesta na severozápad, Arthur´s Stone, Burning Rose) 2018, Jan Hrubý a přátelé
 
© www.sulimo.cz - vytvořte si také své webové stránky